Visum & Transport

Turistvisum

 

Mexiko

Nordiska medborgare behöver ej visum. Vi rekommenderar att passet är giltigt i minst 6 månader vid hemresan. För mer information angående passregler se Mexikos ambassads hemsida.

Transitvisum till USA krävs för resenärer som reser till Mexiko och kombinerar resan med vistelse i USA. OBS! I sådant fall måste resenärer till USA ansöka om elektroniskt ESTA innan de påbörjar sin resa till USA. För vidare information se Visumregler/US nedan.

Om du flyger till Mexiko, kommer du att få ett formulär att fylla i, och kostnaden för ditt visum ingår vanligtvis i din resa (dubbelkolla med ditt flygbolag).

USA (om du reser genom USA)

Visum krävs inte, däremot ett ESTA (Waiver så att man inte behöver visum). För att få resa in i landet utan visum krävs svenskt EU-pass (vinrött). Observera! USA har skärpt säkerhetsrutinerna vid ombordstigning på flyg till USA. Detta gäller alla avresor (reguljärt och charter) fr o m 12 januari 2009.
Du som resenär skall själv registrera dig för ett elektroniskt ESTA för att få tillstånd för ombordstigning.

Transport

Det är väldigt dyrt att söka på flyg, direkt till Loreto, Mexiko, vi rekommenderar att ni bokar ett flyg till Los Angeles och sedan en anslutning direkt till Loreto eller Los Cabos. Se nedan.

Direktflyg från LAX

Från och med januari 2015 är Alaska Airlines det enda flygbolag att erbjuda internationell tjänst till Loreto. Flygen kostar mellan $200USD och $450USD. Schemana varierar från 4 avgångar i veckan till 1 dag. Boka dessa flyg tidigt.

Från Loreto Airport till ditt hotell

Loreto är en liten stad, så alla taxi kommer att kunna släppa dig vid dit hotell för ungefär $10USD. Taxichaufförerna vet var alla hotellen är, så du behöver bara namnet på hotellet.

Flyg från LAX till Los Cabos

Alaska Airlines trafikerar denna ruten också.

Buss från Los Cabos till Loreto

Aguila busslinjer går från Los Cabos direkt till Loreto tar 9 timmar, med stop längs vägen. Ca: 840 pesos, eller ungefär $75USD. Från Loreto bussterminalen ta en taxi till ditt hotell för ungefär $5.

För dig som gillar äventyr

Från San Diego – Tijuana (Flyg & Anslutningar)

Flygg från Tijuana till Loreto

Du kan flyga till San Diego, USA och ta en taxi 6km till Greyhound terminalen, ca: $20USD.

Från Greyhound terminalen, ta Crucero bussen över gränsen för $ 12-20USD direkt till Tijuana flygplatsen och fånga Aereocalafia flyg därifrån. Kolla Aerocalafia från Tijuana till Loreto.

Buss Tijuana till Loreto

Flyg till San Diego och ta Crucero buss direkt till Tijuana Central bussterminalen för $12-19USD. Du kan om du vill köpa biljetter i förväg online för bussen.

Från Tijuana till Loreto är en 20-24 timmars resa, där bussen stannar ibland för toalett raster och mellanmål inköp, inklusive ett längre stopp för middag. Det finns många försäljningsagenter på Tijuana terminalen, och flera av dem har bussar till Loreto.

Vi rekommenderar Aguila buss. Ta med dig en filt eller extra varma kläder, dem tycker om att A/C på kallt på bussarna. Glöm inte ett par snacks, pesos, och kanske toalettpapper.

Du bör kunna lite spanska, men måste inte om du har lite tålamod och en penna och papper för att kolla över siffrorna (tider/priser). Kostnaden är ungefär $125USD. Sen på Loreto bussterminal kan du ta en taxi till ditt hotell för ungefär $5USD.