Vårt samhällsansvar

På 2tides har vi högt ställda hållbarhetsmål. Vi jobbar konstant på att förbättra både våra produkter och områdena som vi är aktiva i.

Hållbarhet för oss handlar enkelt uttryckt om att ta ansvar för både våra guider, våra gäster, samt för samhället och miljön runt omkring oss.

 

2tides övertygelse är att en ansvarstagande verksamhet är en förutsättning för en långsiktigt framgångsrik verksamhet. Därför är kopplingen mellan ekonomisk-, social- och miljömässighållbarhet, självklar för oss.

Vi tror på en frisk, levande natur för oss alla och en hållbar framtid för kommande generationer.

 

Vi vill naturligtvis också säkerställa en långsiktigt lönsam tillväxt, men samtidigt bidra till en bättre hållbar miljö och natur för alla.

 

2tides affärsidé går ut på att erbjuda ansvarstagande upplevelser som ger gästen en bättre förståelse för miljön runt omkring, samtidigt som vi inte sliter på naturen. Vi vill också naturligtvis att våra produkter skall vara prisvärda och lärorika för de som vill ha en aktiv upplevelse.

 

Våra turer/upplevelser är i allra högsta mån ekologiskt hållbara. Vi guidar endast små grupper, vilket leder till mindre slitage, det leder också till en mer nära naturupplevelse och en större gemenskap. Vi stödjer den lokala arbetsmarknaden så mycket vi kan, genom både transporter och mat inköp. Vi handlar till stor del KRAV-märkt eller ekologisk odlad mat för våra turer.

 

Våra guider informerar om viktiga miljöfrågor i naturen och om hur allemansrätten, naturreservat, fågelskyddsområde, användas idag.

Vi underhåller vår utrustning så länge det är möjligt och ser till att endast handla friluftsutrustning från företag som har en bra hållbarhetsplan. Vi sopsorterar och komposterar under alla våra turer och lämnar aldrig något i naturen som inte hör hemma där. Vi eldar aldrig på marken för risken av skogsbränder och vi respekterar alla andra besökare och djur ute i naturen.

 

Våra turer går till många platser var det kan vara svårt att ta sig med motoriserade transport, därför anställer vi endast de mest kompetenta guiderna på marknaden, med en gedigen första hjälpen utbildning. För att nå en långsiktig framgång arbetar vi kontinuerligt med vår organisation så att vi är rätt dimensionerad och kan erbjuda bra arbetsförhållande och bra löner till våra anställda. Vi uppmuntrar att våra guider att vidareutbilda sig, inte bara för vår del utan även för deras egen vinning. På detta visset så tror vi att våra anställda kan påverka och utveckla vår verksamhet till en långsiktig framgång.