Paddla kajak i Stockholm – Dagstur

Att paddla kajak i Stockholmsskärgård är en fantastiskt upplevelse med en fenomenal natur, under 1 timme från Stockholm City. Området runt vår kajakbas är ett av de bästa områdena för nybörjare, eftersom det är skyddat av stora och små öar i alla riktningar. Detta innebär att man som nybörjare får en oförglömlig upplevelse här, men mer rutinerade paddlare kommer också att älska området.

 

Det finns gott om djur i området, vi kan vi se allt från älg, säl till örnar om vi har tur. Älg, rådjur och dovhjort finns på de större öarna och simmar mellan öarna. Havsörn, fiskgjuse och andra flyttfåglar är aktiva olika mycket under sommaren. I början samt slutet av sommaren kan man se både knubb- och grå säl ute bland öarna. I en kajak glider man tyst och sakta, vilket gör att man inte stör djuren. Väl här ute är det svårt att förstå hur nära vi befinner oss Stockholm City.

 

På alla våra dagsturer med kajak i Stockholmsskärgård försöker vi finna en öde ö för lunch, med möjligheter att bada och se sig omkring. Varje dag har vi som mål att luncha på en ny ö, vilket gör att vi inte sliter på naturen och lämnar inga spår efter oss. Med så mycket skydd av öar, kobbar och skär, kan vi alltid utforska närområdet, även om det är blåsigt. Våra guider har alltid de senaste väderuppdateringarna och kommer alltid att justera rutten efter vädret och gästernas nivå. Vi tar all mat och dricksvatten med oss i våra kajaker. Det finns inga toaletter på öarna vi besöker.

Glöm inte att ladda ner utrustningslistan.

För fler tillgängliga datum, prova att boka genom vår största återförsäljare i Sverigewww.stockholmadventures.se

Utrustningslista
BokaDeltagarinformation

Läs vad andra gäster har sagt – Omdöme.

 

Läs artiklar och publikationer om oss – Artiklar & publikationer.

Dagstur:

Datum 2017:

Fredag, lördag och söndag

3, 4, 10, 11, 16, 17, 18, 30 juni, 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 23r, 28, 29, 30 juli, 4, 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 24, 25 augusti.

Kostnad:

1490SEK

Start:

Stavsnäs Vinterhamn, Värmdö 09.35

Avslutning

Stavsnäs Vinterhamn, Värmdö 17.25

Vem kan följa med:

Nybörjare och mer rutinerade

Maximum:

10gäster 1guide

Ålder:

12år och över

Inkluderat:

Lunch och transport t/r från fastlandet (Stavsnäs Vinterhamn)

Kajak, paddel, kappell och flytväst

Erfaren första hjälpen utbildade guide