Mer information

Vår kajakbas

I Loreto där vi utgår ifrån, kan man finna fjärdar som sträcker sig från 2km till över 30km. Några av öarna kan man paddla runt på en dag medan andra kan ta upp till en vecka. Väder och vind kan variera från spegelblankt till 6-7m/s, med enstaka starka vindar på upp till 13-15m/s.

 

Här finns skyddade vikar till spännande vågsurf, området är perfekt för nybörjare som mer rutinerade paddlare. Därtill ett spektakulärt landskap och pulserande hav fullt med liv!

 

Tillstånd

För att köra kommersiella resor i Mexiko, måste man ha flera nivåer av tillstånd, som 2tides har, plus en lokal guide med oss.

 

Klimat

Loreto erbjuder ett fantastiskt klimat på vinterhalvåret.

Paddlingenssäsongen är mellan oktober och början av maj. Somrarna är varma och fuktigt, medan vintrarna är ljuvliga. Temperaturen kan dock variera kraftigt från dag till dag,i Loreto och öknen runtomkring. Under vår säsong (vintern) kan vi uppleva allt från +30˚C till 5°C, men vanligtvis ligger temperaturen mellan +25°C till +10°C.

 

Vintern här är väldigt svår att förutsäga, som de flesta andra platser på jorden idag. Under de senaste åren har dock internet prognoserna blivit bättre i detta området. Vilket gör det lättare för oss att planera vår rutt, vilodagar.

 

Se länken nedan för mer info om vädret i Loreto.

Loreto, Bajo California Sur