Frågor och svar

Kunskaper:

Måste jag vet hur man navigerar?
Nej, guiden har karta och kompass, samt GPS på några av våra turer, plus alla våra guider har god lokalkännedom i området som vi verkar i.

Måste jag kunna simma?
Ja, för några av våra aktiviteter. Vi kommer att tillgodo se Er med flytväst på alla våra aktiviteter där det behövs. Och vi rekommenderar att ni kan simma minst 100m.

 

Mat:

Går det att följa med om jag är allergisk emot t ex. nötter eller om jag är vegetarian?
Ja, 2tides kan ändra menyn för Er, så länge Ni informerar oss i god tid innan avgång.

Kan jag ta med mig eget snacks?
Ja, men det är absolut inte nödvändigt, eftersom det är inkluderat i våra turer.

 

Djur:

Finns det några farliga djur på era turer?
Nej, vi har funnit att de större djuren är mer rädda för oss än vi är av dem, vi håller alltid ett säkert avstånd. Plus vanligtvis så finner vi att de mindre djuren är de som stör oss mer, genom att stjäla vår mat.

 

Hälsa:

Finns det tillgång till toaletter på era turer?
Beror på vilken tur Ni följer med oss på, det framgår alltid under respektive tur. Våra guider kommer att undervisa er i vett och etikett med att gå på toaletten i naturen innan avfärd.
Finns det tillgång till duschar på era turer?
Nej, men dock så på de flesta turerna finns det tillgång till rinnande vatten att tvätta sitt ansikte med.
Vad händer om jag skulle skada mig?
Alla våra guider är första hjälpen utbildade och har med sig ett första hjälpen kit. Om det är en mindre skada, åtgärdar vi det på plats och håller det under uppsikt. Om det skulle vara en allvarlig skada, kommer guiden att besluta, hur vi transporterar den skadade personen tillbaks till säkerhet så snabbt så möjligt.

 

Utrustning:

Vad gör jag med mina värdefulla tillhörigheter?
Vi rekommenderar att Ni inte tar med er några värdefulla tillhörigheter på våra turer, förutom kamera naturligtvis.
Vi är inte ansvariga om Ni skulle bli av med eller ta i sönder Er värdefulla tillhörigheter.
Måste jag köpa speciella kläder och utrustning?
Ja och Nej, beror mycket på vad Ni har hemma, på de flesta av våra turer så rekommenderar vi syntetiska underkläder och fleece, samt Goretex som ytterplagg. På turer på för- och eftersäsongen kommer Ni att behöva mer varma kläder också.
Ladda ner ”Utrustningslistan” på respektive tur.

 

Väder:

Vad händer om det är dåligt väder?
Våra turer går i alla väder, men om det skulle vara riktigt dåligt, så kommer våra guider att ta till alla försiktighetsåtgärder. Vilket kan innebära att stanna på samma övernattningsplats en extra natt eller i värsta fall att vi kontaktar ett alternativ transportmedel för att fortsätta turen från annan plats.

 

Säkerhetsplanering och kommunikation:

Har 2tides en säkerhetsplan?
Ja, vi har flera olika säkerhetsplaner, beroende på vilken tur och område vi befinner oss i. Alla våra guider är första hjälpen utbildade och har med sig en säkerhetsplan med nöd telefonnummer.
Vad händer om jag måste komma hem snabbt?
Om Ni måste lämna en av våra turer snabbt, p.g.a. en nödsituation, kommer guiden att försöka hjälpa er att koordinera transport så snabbt så möjligt. Dock får Ni själv stå för kostnaden.